Angst

Angst

En angsttilstand kan komme til udtryk på mange måder. For nogle kommer angsten som intense reaktioner på bestemte tidspunkter og for andre er angsten til stede hele tiden. Angsten viser sig både som psykiske og kropslige symptomer og kan også have betydning for ens adfærd. Angst kan være en evig bekymring og frygt for hverdagens problemer.

”Angst er en naturlig reaktion på oplevet fare. Angsten sikrer, at vi reagerer hurtigt og instinktivt og f.eks. flygter eller forsvarer os, når vi føler os truede. Men nogle mennesker reagerer på begivenheder eller situationer, der ikke almindeligvis udløser angst. Det vil sige, at den naturlige angstreaktion er ude af proportion med den reelle fare”.

Angstsymptomer

Angst har både psykiske og kropslige symptomer. De psykiske symptomer kan være af forskellig karakter og sværhedsgrad Det kan f.eks. være som en konstant uro, bekymring og katastrofetanker, eller som pludselige panikanfald. Personer med bl.a. PTSD plages af flashbacks, hvor de oplever at være tilbage til traumatiske situationer. Mennesker med angsttilstande kan ofte godt rationelt forstå, at deres frygt er overdrevet, men alligevel være ude af stand til at bekæmpe dem.

De kropslige symptomer på angst kan f.eks. være:

  • Hjertebanken
  • Sveden
  • Trykken for brystet
  • Rysten, indre uro, rastløshed
  • Søvnproblemer
  • Kvælningsfornemmelse
  • Kvalme
  • Øget irritabilitet

De fysiske symptomer formidles over den del af nervesystemet, som kaldes det autonome nervesystem, hvilket betyder at de symptomer er den del af nervesystemet, der er ubevidst og udenfor viljens kontrol. Både din vejrtrækning, organer og overlevelsesimpulser styres fra nervesystemet og det er derfor vigtigt, at der er ro her og at nervesystemet ikke er oppe i det røde felt helt tiden og at kroppen derved er konstant på overarbejde. Derfor vil længerevarende angst kunne udløse en stresstilstand i kroppen.

Behandling hos mig for angst, vil derfor ofte starte med blid kropsbehandling og mindfulness øvelser, da nervesystemet skal beroliges og du får samtidig mulighed for, at få ro for forstyrrende tanker. Sammen tilrettelægger vi den måde du ønsker dit behandlingsforløb.

Skal vi tale sammen?

Du er velkommen til, at skrive en besked her eller kontakte mig på 28 11 30 55.