Tankemylder – lær at lukke ned for det

Tankemylder refererer til en tilstand, hvor ens sind konstant er fyldt med en strøm af tanker, der kan spænde fra daglige bekymringer til mere komplekse og dybdegående overvejelser. Dette fænomen er kendetegnet ved en næsten uafbrudt indre dialog, hvor tanker og idéer synes at hoppe fra det ene emne til det andet uden et klart mønster eller formål.

Hvad er tankemylder?

Tankemylder er en mental tilstand, hvor en person oplever en konstant strøm af tanker, som ofte virker uophørlige og ukontrollerbare. Disse tanker kan spænde over et bredt spektrum af emner og er typisk karakteriseret ved deres hastighed og intensitet, hvilket kan føre til følelser af overvældelse eller angst.

Modsat hvad mange tror, kan tankemylder både være positivt og negativt. På den ene side kan det føre til kreativitet, dyb refleksion og nye løsninger. På den anden side kan det også være overvældende og stressende, især når tankerne kredser om bekymringer, frygt eller negative selvkritiske overbevisninger. Når tankemylder bliver forstyrrende, vil det påvirke ens evne til at koncentrere sig, træffe beslutninger og opretholde ro i sindet og blive invaliderende hvis ikke du er i stand til at stoppe tankerne selv.

Årsagen til tankemylder er individuel, men kan udløses af en række faktorer, herunder stress, angst, depression, eller overstimulering fra omgivelser og miljøer man befinder sig i. Det kan også skyldes en naturlig tendens til at over-analyse eller selvkritik.

Nogle af de typiske kendetegn er

 • Uafbrudt strøm af tanker: Personen oplever en næsten konstant indre dialog, som kan være svær at standse eller kontrollere.
 • Overvældelse: Tankerne kan føles overvældende og forstyrrende, især når de er negative eller bekymringsfulde.
 • Svært ved at fokusere: Tankemylder kan gøre det vanskeligt at koncentrere sig om en enkelt opgave eller tanke.
 • Forstyrret søvn: Tankemylder kan ofte blive værre om natten, hvilket kan forstyrre søvnen.
Tankemylder - sådan kommer du af med din overtænkning

Håndtering af tankemylder

 • Mindfulness og meditation: At træne mindfulness,  kan hjælpe med at bremse tankerne og bringe sindet tilbage til nuet. Man kan med fordel benytte sig af mindful meditationer som man kan lytte til i hverdagen, som som skaber mere bevidsthed om nuet og en bedre kontakt til sig selv. Meditation har en positiv påvirkning af dit sind og vil hjælpe dig med at reducere dit tankemylder.
 • Fysisk aktivitet: Motion kan være en effektiv måde at reducere stress og forbedre mental klarhed.
 • Struktureret tænketid: At afsætte specifik tid til at bearbejde tanker, kan hjælpe med at begrænse konstant refleksion. Du kan f.eks. sætter et tidsrum af på 15 minutter, hvor du bruger den tid på at forholde dig til tankerne. Når tiden er gået, skal du gøre noget andet. Sæt evt. samme tid af hver dag og indstil dig på, at du har 15 min. hver dag hvor du kan forholde dig til dine tanker – ikke mere. Det vil kræve træning og tålmodighed.
 • Professionel hjælp: I nogle tilfælde kan det være nyttigt, at tale med en psykoterapeut eller anden professionel med ekspertise i behandling af tankemylder.

Bliv fri af dit tankemylder ved hjælp af mine særligt udviklede  meditationer

Mindful meditation er en effektiv metode til at håndtere tankemylder. Ved at bruge en specifik meditation, som du finder i online-biblioteket, bliver dit sind og krop beroliget, hvilket ofte gør det lettere at slippe tankerne og overgive sig til den beroligende tilstand.

Mindful meditation er en kraftfuld ressource for dig,  der døjer med tankemylder. Det er en simpel, men yderst effektiv metode der hjælper dig til at skabe en mere fredfyldt sindstilstand, som gør det lettere at falde i søvn, hvor tankerne ofte kan være mere forstyrrende, så du kan føle dig tryg. Brug også meditationerne til små pause fra tankemylderet i din dagligdag.

Hvad er mindful meditationer?

Mindful meditationer er en meditationspraksis, hvor du bliver guidet igennem forskellige meditationsteknikker. De kan omfatte fokuseret vejrtrækning, kropsscanning, visualisering, eller opmærksomhed på nuværende øjeblik. Formålet er at hjælpe dig med, at slippe af med uafbrudte tanker og opnå en tilstand af ro og klarhed.

 

Fordelene ved mindful meditationer for at bekæmpe tankemylder

 • Fokuseret opmærksomhed: Ved at følge den meditationen, lærer du at rette din opmærksomhed væk fra tankemylder og mod en mere målrettet og rolig tankegang.
 • Reducering af stress og angst: Meditationer kan hjælpe med, at reducere stress og angst, som ofte er en hovedårsag til tankemylder.
 • Forbedret søvnkvalitet: Regelmæssig praksis kan forbedre søvnkvaliteten, hvilket er vigtigt, da tankemylder ofte forværres om natten – noget du sikkert kender til.
 • Øget selvbevidsthed: Mine meditationer fremmer en større forståelse af dine tanker og følelser, hvilket kan hjælpe med at identificere og ændre destruktive tankeprocesser.

Sådan bruges mindful meditationer effektivt

 • Find et stille sted: Vælg et roligt sted, hvor du kan meditere uden afbrydelser.
 • Brug hovedtelefoner: For en dybere og mere fordybende oplevelse kan det være nyttigt at bruge hovedtelefoner.
 • Skab en god rutine: Prøv at meditere regelmæssigt, helst hver dag, for at opnå de bedste resultater.
 • Vælg varierede meditationer: Eksperimenter med forskellige typer af mindful meditationer for at finde dem, der virker bedst for dig. Med et medlemskab til MindEvolution får du adgang til et online-bibliotek af særligt udviklede  meditationer, hvoraf flere kan hjælpe dig med at berolige dit sind og din krop.
Åndedrætsøvelser
Mest populære

Få adgang til meditationerne

Kun 129 kr./md. - uden binding

Bliv medlem af MindEvolution og få adgang til 45+ meditationer, der hjælper dig med alt lige fra mørkeræd, angst, søvn, stress, tankemylder, lavt selvværd, spændinger og meget mere.

Lyttende kvinde

Drømmer du om indre ro?

Få "Indre ro" for kun 99 kr.

Med MindEvolutions særligt udviklede meditation “Indre ro” guides du til en tilstand med større overskud, overblik og ikke mindst ro i hverdagen.

Psykoterapeut og coach Inger Grejs Bjeverskov

Terapi og coaching

I min praksis, telefonisk eller online.

Mit navn er Inger og jeg kan hjælpe dig med din tankemylder. Som psykoterapeut og stressterapeut med mere end 15 års erfaring, har jeg hjulpet mange mennesker igennem vanskelige livssituationer, herunder angst, stress og søvnproblemer. Jeg kan også hjælpe dig.

Hej, jeg hedder Inger

Jeg er psykoterapeut, stressterapeut og mindfulness underviser.

Jeg er optaget af mental sundhed og ønsker at gøre det nemt for dig, at få mental balance i din hverdag. I en verden, der konstant bombarderer os med information og distraktioner, er evnen til at fastholde mentalt fokus mere værdifuld end nogensinde før!

Mindfulness og meditation er effektive redskaber til at forbedre mentalt fokus og opnå indre ro, balance og nærvær. Derfor har jeg samlet alle mine guidede meditationer, åndedrætsøvelser, podcast, vejledninger og meget andet i en abonnementsløsning, som du kan lytte til hvor og hvornår det passer dig.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

Kærlig hilsen

Signatur

Genkender du nogle af de her problemer fra dit eget liv?

 • Myldertanker
 • Problemer med at falde i søvn
 • Søvnløshed
 • Angst
 • Mørkeræd
 • Stress
 • Uro i kroppen
 • Uro i sindet
 • Manglende fokus
 • Træthed efter en nats søvn
 • Svært ved at overkomme dagligdagen
 • Lavt energiniveau
 • Lavt selvværd
 • Spændinger i kroppen

Hvis du gør, så kan du være i en form for mental ubalance. Den gode nyhed er at det kan du gøre noget ved -også dit tankemylder og eventuel angst. Mine meditationer er designet til, at hjælpe dig med netop de problemer du har og vil øge din livskvalitet.

Tankemylder 1
Tankemylder 2

Super professionelt lavet

Den mest behagelige og rolige stemme – super professionelt lavet. Kan kun anbefale MindEvolution på det varmeste.

Udtalelse

Rikke

Bruger af MindEvolution

Tankemylder 1
Tankemylder 2

Har hjulpet mig i en stresset tid

Sov godt har hjulpet mig i en stresset tid, jeg har lyttet hver aften, som en god nat historie og til sidst faldt jeg i søvn inden meditationen var færdig.

Udtalelse

Heidi

Bruger af MindEvolution

Tankemylder 1
Tankemylder 2

Mine børn er vilde med det

Jeg kan varmt anbefalede disse meditationer, mine børn er vilde med det flyvende tæppe, det hjælper dem med at falde til ro når de skal sove og dagen efter fortæller de hvor de er fløjet hen om aften på tæppet ❤

Udtalelse

Kamille

Bruger af MindEvolution

Skal vi tale sammen?

Du er velkommen til, at skrive en besked her eller kontakte mig på 28 11 30 55.