Stress

Stress er en almindelig og ofte uundgåelig del af det moderne liv. Det er en naturlig reaktion i kroppen, som opstår, når vi står over for udfordringer, trusler eller pres. Selvom stress i mindre mængder kan være motiverende og hjælpe os med at overkomme hverdagens udfordringer, kan langvarig eller intens stress have negative konsekvenser for vores fysiske og psykiske sundhed. Stress er dog også en af de lidelser der kan behandles meget effektivt med de rette værktøjer.

Hvad er stress?

Stress opstår når der er ubalance mellem vores krav og forventninger som omgivelserne stiller til os, eller vi stiller til os selv. Mennesker reagerer forskelligt og skal derfor også have forskellig hjælp og behandling til at komme ud af stress.

Stress er kroppens reaktion på overbelastning og der sker forandringer både  i kroppen og i hjernen. Forandringerne skyldes stress-hormoner, som udløses, når vi er pressede. Mennesker, der har været udsat for stress i længere tid, kan blive alvorligt syge – både fysisk og psykisk.

Stress kan påvirke både kroppen og sindet. Nogle fysiske symptomer inkluderer hovedpine, muskelspændinger, træthed, og søvnproblemer. Psykologisk kan stress forårsage angst, irritabilitet, koncentrationsbesvær, og depression.

Alle kan blive stressede, og alle kan blive syge af det. Uanset om man er gammel eller ung, arbejdsgiver eller arbejdstager, barn eller voksen, kan man blive ramt af stress.

Stress gør syg

Vi kan sagtens leve med stress i en kortere periode, og nogle hævder endda, at det er sundt. Men ingen er i tvivl om, at den langvarige påvirkning af kroppen, der sker, når vi er stressede gennem længere tid, er skadelig. Udover, at det ikke er rart at føle sig stresset, kan man blive rigtig syg af stress.

 • Stress påvirker immunsystemet, så folk, der lider af stress, f.eks. oftere bliver syge, forkølede eller har konstant hovedpine eller ondt i hele kroppen.
 • Dit nervesystem påvirkes negativt og er konstant i alarmberedskab – det kan give uro i kroppen, rastløshed, konstante små forskrækkelser, katastrofetanker samt lyd og lysfølsomhed
 • Du kan blive grådlabil, psykisk sårbar, irritabel, vred og kort luntet
 • Stress skal behandles i tide, så lad der ikke gå for lang tid, da det ellers kan udvikle sig til svære fysiske og psykiske lidelser, som kan være svære at helbrede

Den psykiske side af stress viser sig ved nedsat livskvalitet, depression, angst og vrede. Symptomer, som kan føre til udbrændthed, start af misbrug, manglende søvn og yderligere nye symptomer til følge.

Stresssymptomer hos voksne

 • Sover meget, men er stadig meget træt, kan være irritabel, aggressiv og er kortluntet.
 • Kan have svært ved at falde i søvn og vågner ofte og sover generelt meget dårligt. Har meget tankemylder og bruger forskellige stimuli til at falde til ro.
 • Uro i kroppen, hjertebanken og anspændthed.
 • Får let til tårer, er mere følsom og påvirkelig end ellers.
 • Mindre social, glemmer ting og mister koncentrationen.
 • Svingende humør, kan føle sig svimmel og kan have vejrtrækningsproblemer.

Mindfulness og meditation er effektivt mod stress og en hjælp til selvhjælp, som du kan implementere i din hverdag. Mindful meditationerne her i webshoppen er tilrettelagt således, at du nemt kan komme i gang med dine daglige meditationer. Du bliver guidet igennem alle meditationerne og jo mere du lytter til dem, jo nemmere bliver det for dig, at komme ind i en afslappet tilstand, hvor du vil finde ro og balance.

  Behandling af stress

  Håndtering og behandling af stress

  Behandling af stress er en vigtig del af at vedligeholde både mental og fysisk sundhed. Stress kan ikke altid undgås, men der er mange effektive strategier og teknikker til at håndtere og reducere stressniveauer. Blandt disse er mindful meditationer, som har vist sig at være særligt gavnlige.

   Behandling af stress kan kræve, at du skal ændre på områder i din livsstil samt tillære og udvikle nye mestringsstrategier samt brugen af mindful meditationer og mindfulness. Ved daglig meditationspraksis, kan du opnå betydelige forbedringer i håndteringen af stress og dermed forbedre din samlede livskvalitet. 

    

   Mindful meditationer som stressbehandling

   Mindful meditation og mindfulness er en særlig effektiv måde at håndtere stress på. Mine særligt udviklede meditationer, er tilgængelige i et online-bibliotek, som du kan få ubegrænset adgang til. 

    Sådan virker mindful meditation og mindfulness

    • Øget afslapning: Med mindful meditation, guides du ind i en afslappet tilstand, hvilket reducerer fysiologiske symptomer på stress, såsom forhøjet puls og forhøjet blodtryk fordi dit nervesystem bliver beroliget.
    • Mindskelse af bekymring og tankemylder: Ved at fokusere på nuet og trække opmærksomheden væk fra stressende tanker, hjælper meditation med at reducere overvældende følelser af bekymring og angst.
    • Forbedrer din søvnkvalitet: Regelmæssig meditation kan forbedre søvnkvaliteten, hvilket er afgørende for at håndtere stress effektivt.
    • Fremmer selvbevidsthed: Gennem meditation kan du udvikle en dybere forståelse af dine egne reaktionsmønstre til stress og lære at håndtere dem bedre.

    Sådan bruger du dem bedst

    • Vælg et passende tidspunkt: Meditér på et tidspunkt, hvor du kan være uforstyrret og hvor du ikke skal fokusere på andre ting samtidigt.
    • Behagelig omgivelse: Find et sted, hvor du føler dig tryg og afslappet. Det kan eksempelvis være på din sofa eller i din seng.
    • Brug af hovedtelefoner: For en mere fordybende oplevelse, brug hovedtelefoner for at minimere forstyrrelser og bedre kunne holde fokus.
    • Skab en god rutine: Praktiser guidede meditationer regelmæssigt for at opnå de bedste resultater. Eksempelvis når du kommer hjem fra skole eller arbejde hver dag, eller før sengetid. Skab en rutine der fungerer for dig og som føles realistisk.
    Åndedrætsøvelser
    Mest populære

    Få fri adgang til meditationerne

    Kun 129 kr./md. - uden binding

    Bliv medlem af MindEvolution og få adgang til 45+ mindful meditationer, der hjælper dig med alt lige fra stress, søvnproblemer, angst, indre ro, tankemylder, selvværd, energiboost, spændinger og meget mere.

    Psykoterapeut og coach Inger Grejs Bjeverskov

    Terapi og coaching

    I min praksis, telefonisk eller online.

    Mit navn er Inger og jeg kan hjælpe dig med din stress. Som psykoterapeut og stressterapeut med mere end 15 års erfaring har jeg hjulpet mange mennesker igennem vanskelige livssituationer, herunder stress. Jeg kan også hjælpe dig.

    Hej, jeg hedder Inger

    Jeg er psykoterapeut, stressterapeut og mindfulness underviser.

    Jeg er optaget af mental sundhed og ønsker at gøre det nemt for dig, at få mental balance i din hverdag. I en verden, der konstant bombarderer os med information og distraktioner, er evnen til at fastholde mentalt fokus mere værdifuld end nogensinde før!

    Mindfulness og meditation er effektive redskaber til at forbedre mentalt fokus og opnå indre ro, balance og nærvær. Derfor har jeg samlet alle mine guidede meditationer, åndedrætsøvelser, podcast, vejledninger og meget andet i en abonnementsløsning, som du kan lytte til hvor og hvornår det passer dig.

    Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

    Kærlig hilsen

    Signatur

    Genkender du med nogle af disse problemer fra dit liv?

    • Stress
    • Tankemylder
    • Problemer med at falde i søvn
    • Angst
    • Søvnløshed
    • Uro i kroppen
    • Mørkeræd
    • Manglende fokus
    • Svært ved at overkomme dagligdagen
    • Spændinger i kroppen
    • Lavt energiniveau
    • Lavt selvværd
    • Træthed efter en nats søvn
    • Uro i sindet

    Hvis du gør, så kan det være at du er i en form for ubalance. Den gode nyhed er, at det kan du gøre noget ved – også din stress. Meditation og mindfulness er designet til at hjælpe dig, med netop dine problemer, for at forbedre din livskvalitet. 

    Stress 1
    Stress 2

    Super professionelt lavet

    Den mest behagelige og rolige stemme – super professionelt lavet. Kan kun anbefale MindEvolution på det varmeste.

    Udtalelse

    Rikke

    Bruger af MindEvolution

    Stress 1
    Stress 2

    Har hjulpet mig i en stresset tid

    Sov godt har hjulpet mig i en stresset tid, jeg har lyttet hver aften, som en god nat historie og til sidst faldt jeg i søvn inden meditationen var færdig.

    Udtalelse

    Heidi

    Bruger af MindEvolution

    Stress 1
    Stress 2

    Mine børn er vilde med det

    Jeg kan varmt anbefalede disse meditationer, mine børn er vilde med det flyvende tæppe, det hjælper dem med at falde til ro når de skal sove og dagen efter fortæller de hvor de er fløjet hen om aften på tæppet ❤

    Udtalelse

    Kamille

    Bruger af MindEvolution

    Skal vi tale sammen?

    Du er velkommen til, at skrive en besked her eller kontakte mig på 28 11 30 55.